pin up casino

class="page-template page-template-full_width page-template-full_width-php page page-id-342 bridge-core-1.0.2 qode-title-hidden qode-theme-ver-18.0.4 qode-theme-bridge disabled_footer_bottom qode_header_in_grid wpb-js-composer js-comp-ver-5.7 vc_responsive" itemscope itemtype="http://schema.org/WebPage">

Våre forretningsområder

Nær deg

Alltid på vakt

Enkle løsninger

Nær deg

På vegne av samarbeidspartner

Kjøp og salg av teleprodukter på vegne av våre samarbeidspartnere har vært vår kjernevirksomhet siden vi ble etablert i juni 2010. Etterhvert som omsetningen har steget har størrelsen på kundeservice og ettermarked avdelingen økt for å kunne håndtere økt volum av inngående henvendelser. Vi vet hvor viktig mobiltelefonen er for folk og det er vår jobb og sørge for en problemfri håndtering av produsentgaranti, reklamasjoner og alt annet som våre kunder har spørsmål om.

Ta vare på kundene.

Kundesenteret er selskapets ansikt utad overfor kundene og markedet. Da mener vi det er viktig å kunne ha en god dialog mellom to personer. Å beholde en god kunde er lønnsomt. Fornøyde kunder er din beste markedsføring. God kundeservice handler om å gi verdifull og riktig håndtering raskt. Det krever at vi er strukturert på en måte der servicestandard er tydelig definert. De ansatte får grundig opplæring, får løpende feedback og muligheten til å bli trent etter hvert som endringer kommer.

 

Vi har erfaring og verktøyene samt trygge agenter som snakker med kundene dine.

 

På vegne av og i samarbeid med vår samarbeidspartner opptrer vi både på førstelinje og andrelinje ut mot kunder. Mange selskaper automatiserer kundeservicetjenesten med en bot eller autosvar med kunstig intelligens. Teknologisk utvikling er veldig bra, men hos oss får du kontakt med en person. Våre ansatte på Kundesenteret er kompetente agenter som behandler kundene som om de var våre egne via telefon, e-post, Facebook eller chat. Vi lytter og spør kunde for å finne ut av den beste løsningen. Agentene representerer den viktigste kundekontakten som blir helt avgjørende for kundetilfredshet. Kundene krever god kundeservice og kundeopplevelse, hvis ikke er veien kort til en konkurrent.

Retur av produkter

Gode rutiner for returhåndtering er viktig for kunder. Både det som ikke blir hentet og det som kommer tilbake på bakgrunn av kundens angrerett. Kundene skal være trygge på at når de har sendt ett kostbart produkt tilbake til oss så blir det håndtert på en trygg måte. Det betyr blant annet at vi har rutiner for å sørge for at innhold  av personlig karakter blir slettet på telefonen og at de mottar penger de har lagt ut for raskt tilbake.